Folk & Försvar pågår…

FörsvaretTack vare ÖB Sverkers drastiska debattinlägg, så har nu en livlig debatt om vår försvarskapacitet äntligen tagit fart. Vi kan ju inte bara lägga fliset på Gripenplan och små insatsstyrkor som reser runt under FN-flagg eller under NATO-kommando till världens oroshärdar. De skulle alltså bara kunna avvärja en stygg fiende i en vecka. Det låter skrutt. Ett försvar värt namnet skall kunna slå tillbaka ett anfall och låta fienden förstå att här är det ingen idé att försöka invadera. Det var ett gravt misstag att lägga ned vårt värnpliktsförsvar. Dags att inse det, och återskapa det. Vi kan kalla det värnplikt eller samhälsstjänst, det spelar mindre roll. Och det bör omfatta både män och kvinnor, som åläggs att göra en insats för landet inom någon för landets försvar vital betydelse. Ett halvår kunde räcka? Ungdomar skulle samtidigt få praktik inför arbetslivet. Det kan vara inom det militära eller det civila försvaret.

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , . Bokmärk permalänken.