Röster i TV

Ulf W, RapportHar ni tänkt på alla dessa röster som förmedlar nyheter till oss dagligen i Sveriges Television? För oss som hör lite risigt är det inte helt oväsentligt hur de tonar fram i rutan. Själv lyssnar jag ofta med hörlurar på, för att de minimala högtalarna i de platta skärmarna ofta är av ganska usel kvalitet. Tyvärr är det många röster som inte lämpar sig för mediet. Istället för att nämna alla gälla, skrikiga, anspända, pipiga, hesa, monotona eller överhurtiga exempel, så vill jag berömma de avspänt sköna och nyanserade rösterna. Ta Ulf Wallgren när han läser nyheter – om alla läste så fint och avspänt som han, så bleve det guldstjärna i betygsboken. Andra bra röster är Peter Salander på ABC-Nytt, ankaret Claes Elfsberg, Mats Nyström på Sporten, Lisbet Åkerman på Rapport, och Stefan Åsberg i New York. Kan inte bli bättre, sköna uppläsare att både lyssna och se på.

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Media, Språk och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.