Sanningslekar med Erland

ERLAND (Hufvudstadsbladet, Scanpix)

”För närvarande spelar jag doktor Rank i Ingmar Bergmans iscensättning på Dramaten. Min ställning ett kort ögonblick i fåtöljen är pappas. Mina inlevelsegrimaser när Nora är lycklig och pratsam, är min farmors. Mitt sätt att sänka ena ögonbrynet ner över ögat när jag blir iakttagande, är min mosters. Ranks förtjusning i sin egen spiritualitet är min farbrors. Mitt försiktiga sätt att sätta mig, är min mammas. Den korta rollen rymmer ett helt familjealbum. Eftersom jag inte härmar utan liknar, känner jag mig plågsamt determinerad. Men min barndoms stora skådespelare, mormor, hittar jag inte. Kanske värjer jag mig mot henne för att slippa ofördelaktiga jämförelser…”

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Litteratur och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.