Vinterkväll vid Nybroviken: Musikaliska

Alena BaevaIbland vill man sitta ner och bara lyssna på levande musik. Vilken lokal i Stockholm är då den allra behagligaste? För min del Musikaliska vid Nybrokajen och skärgårdsbåtarna. Stolarna är inte de skönaste, bara Drottningholms är tuffare mot ryggen. Men man kan ju lägga nått mjukt emellan så är det OK. Just nu konserter i samarbete med Musikens Hus i Sankt Petersburg, och torsdagen bjöd på violinisten Alena Baeva med Peter Laul vid pianot. Sonater av Beethoven och Prokofjev, och efter en liten paus Tjajkovskij och Saint-Saens. Världsklass, och ett jäkla driv. Och inga problem med min skrala hörsel, allt gick fram. Kvällen var gnistrande skön när jag masade mig hemåt mot Tuben vid 21-snåret. Man får en spark av inspiration och kreativa tankar av slik afton. Tre torsdagar till bjuds det på godis från Musikens Hus i vår stora grannstad vid Östersjön. Närmast kommer pianisten Sergej Redkin. Han kommer att servera Chopin, Debussy och Stravinskij. Gack åstad och hämta glöd!

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Musik och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.