Krater 6 meter i diameter funnen

Rysslanskarta m Tjeljabinsk”Militärer har hittat en nedslagskrater cirka 6 m i diameter på platsen vid sjön Tjebarkul där meteoriten antas ha fallit, meddelar Centrala militära distriktets företrädare. Bakgrundsstrålningen på platsen är normal. Meteoriten föll i morse i Tjeljabinsks län. Det inträffade också en explosion så att fönster i cirka 300 byggnader i sex närliggande städer krossades. Några byggnader fick även allvarligare skador. Över 500 människor fick blåmärken och skärsår.”  (Rysslands Röst)

”Panik bröt ut när en meteorsvärm träffade flera stora städer i centrala Ryssland i dag. Nästan 1 000 personer sökte vård efter meteorregnet och fler än 40 har lagts in för sjukhusvård i Tjeljabinskregionen.Folk trodde att kriget hade kommit, säger ett ögonvittne. Byggnader har skadats i sex städer, uppger ryska inrikesdepartementet enligt Interfax. Flera meteoriter exploderade när de i hög hastighet föll mot jorden, vilket bland annat orsakade urblåsta fönster och strömavbrott. (Göteborgsposten, GP)

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Det här inlägget postades i Astronomi, Media, Miljö och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.