Krater 6 meter i diameter funnen

Rysslanskarta m Tjeljabinsk”Militärer har hittat en nedslagskrater cirka 6 m i diameter på platsen vid sjön Tjebarkul där meteoriten antas ha fallit, meddelar Centrala militära distriktets företrädare. Bakgrundsstrålningen på platsen är normal. Meteoriten föll i morse i Tjeljabinsks län. Det inträffade också en explosion så att fönster i cirka 300 byggnader i sex närliggande städer krossades. Några byggnader fick även allvarligare skador. Över 500 människor fick blåmärken och skärsår.”  (Rysslands Röst)

”Panik bröt ut när en meteorsvärm träffade flera stora städer i centrala Ryssland i dag. Nästan 1 000 personer sökte vård efter meteorregnet och fler än 40 har lagts in för sjukhusvård i Tjeljabinskregionen.Folk trodde att kriget hade kommit, säger ett ögonvittne. Byggnader har skadats i sex städer, uppger ryska inrikesdepartementet enligt Interfax. Flera meteoriter exploderade när de i hög hastighet föll mot jorden, vilket bland annat orsakade urblåsta fönster och strömavbrott. (Göteborgsposten, GP)

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Astronomi, Media, Miljö och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.