Läsarglädje på Timmermansgården

2013-03-16 Hallström efter läsningen av Mariehäll-sviten (foto Gurlith)Lördagen den 16 mars hade föreningen Liv i Sverige sitt årsmöte. Föreningen, som startades av författaren Göran Palm, har under trettio år sporrat och hjälpt amatörskrivare i hela landet att komma till skott och få sina texter publicerade. År 2012 kom deras jubileumsbok Livslevande med trettio utvalda exempel på texter som tryckts under åren genom föreningens försorg. Tre av skribenterna läste på årsmötet sina texter ur boken. Jag brukar tacka nej till estradläsningar och föredrag om mitt skrivande, men här kändes det rätt att kunna ställa upp, och jag läste mitt lilla poem Mariehäll – mitt blå 50-tal. Författaren och föreläsaren Torgny Karnstedt höll under dagen ett entusiastiskt föredrag om sina försök att få landets ungdomar intresserade av att läsa böcker. Han berättade om många roliga och spännande möten med ungdomarna. En fin eftermiddag på Söder. Tack Ingrid, Berit, Torgny och Göran!

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Litteratur och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.