Musikens pärlor (1): Monica Törnell – Jag går min väg

Monica TIbland råkar man ha lyckan att bli ägare till en skiva där allting är guld. En sån där platta som man återvänder till gång på gång under åren. Jag tänker inte på dom som sålde bäst eller det skrevs mest om. Nej, jag tänker på lödiga texter i kombination med framföranden som ristar sköna avtryck i själen. En sån LP är Alrik. Det var Monica Törnells andra LP, och den kom hösten 1973. Jag var då knapp trettio, och jag minns inte hur eller varför jag skaffade den. Men det var ett aktivt val. Jag köpte den (på NK), har alltså inte fått eller bytt till mig den. Av många fina visor väljer jag att trumpeta för gitarristen Bo Dahlmans vackra ”Jag går min väg”. Skivan är i inspelad i Stockholm på Philips. Producenter för plattan var Birger Engström och Lasse Svensson, och tekniker Lars Gustafson. Arrangemang: Björn J:son Lindh, Janne Schaffer, Stefan Brolund, Ola Brunkert – och Bo Blixten Dahlman. Länk till Monicas hemsida finner du här:  http://www.monicatornell.se

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Kultur, Musik, Söderhamn, Söderhamn och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.