Åbo Akademi: Om jordskalv och kärnavfall i Finland

Åbo Underrättelser - fasadloggaÅbo Underrättelsers webbsida hittade jag nedanstående länk till en intressant diskussion på Åbo Akademi om berggrundens rörelser och landhöjningens nuvarande tempo i Finland och Sverige – en av många pedagogiska diskussioner i angelägna ämnen som läggs ut hos Åbo Underrättelser. Förutom jordskalvens orsaker och dignitet här i Norden, så kan man lyssna på samtal om hur nya bergarter föds, och ”Hur vet jag att jag har en själ?”.

Åbo Akademi är Finlands svenskspråkiga universitet. Det är världens enda helt svenskspråkiga universitet utanför Sverige med mer än en fakultet. Det grundades år 1918 och har idag tolv institutioner, av vilka tre är helt eller delvis belägna i Vasa.  Åbo Akademi bör inte förväxlas med det finskspråkiga Åbo universitet och inte heller med Kungliga Akademien som fanns i Åbo från 1640 till 1828 och som i dag heter Helsingfors universitet.” (Wiki)

http://www.youtube.com/watch?v=FPSjx1c2aSA&list=PLzrKv5wd3sUls3J1-pd-VGjWIBFXiLkzk

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i FoU Vetenskap, Historia, Media, Miljö, Religion och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.