Sjöstedt på Norrlandsturné: Gefle och Söderhamn

Sjöstedt i SöderhamnJonas Sjöstedt: ”Helgen tillbringade jag till stor del med Vänsterpartiets partistyrelse. Arbetet med att ta fram ett omfattande landsbygdsprogram fördes i mål. Jag tror knappt att något annat parti nu har en lika offensiv politik för att utveckla landsbygden. Programmet tar upp en rad områden från service till skogspolitik och småföretag… Tåget passerade just Gävle. I morse kom det orimliga beskedet att Cloettas direktör Bengt Baron får en extra bonus på 7.3 miljoner som tack för att han la ner den lönsamma Läkerolfabriken i staden. Fler än 100 arbetare blir arbetslösa när produktionen flyttas till Slovakien. De riskkapitalister som numera äger fabriken tror att de kan krama ut lite högre vinster genom att flytta produktionen. Det stinker. GD och Arbetarbladet. På väg hem från Söderhamn. Det var fullsatt på biblioteket i staden för en stund sedan när jag var där och talade om vinster i välfärden, jobben, klimatet, arbetsrätt och vårt nya landsbygdsprogram. Även partiföreningen i Söderhamn har fått många nya yngre medlemmar. Föreningen har två yngre kvinnor i ledningen, Ingrid Bergström Nilsson, 23, är ordförande och Fia Öhlander, 24, vice ordförande. På bilden är det jag, Ingrid och Xamuel Halfvars, postis från Hofors och ordförande i Gävleborgsdistriktet. Tack till partiföreningen i Söderhamn för ett välarrangerat och fullsatt möte!”

http://jonassjostedt.se/2013/04/fullsatt-hos-vanstern-i-soderhamn/

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Media, Politik, Söderhamn och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.