Chucken, Voyager och exoplaneterna

Voyager & ChuckenDeep down in Louisiana close the New Orleans
Way back up in the woods among the evergreens
There stood a log cabin made of earth and wood
Where lived a country boy named Johnny B Good
Who never ever learned to read or write so well
But he could play the guitar just like ringin a bell

Vetenskapens Värld i P1 berättar idag om det budskap som sändes iväg med sonden Voyager på 1970-talet som en flaskpost till andra eventuella civilsationer därute nånstans. Den lär vara på väg ännu mot okända mål i fjärran solsystem. Bland de olika exempel på jordisk kultur som skickades med i sonden finns en inspelning av Chuck Berry – hans rockklassiker Johnny B Goode. När jag läser texten i låten, så gick i morse tankarna till de många tusen svenska ungdomar med bristfälliga skolkunskaper, som likt Johnny inte heller kunnat fixa sig en bra grundutbildning och ett schysst jobb, och idag gått utan sysselsättning i över 3 år. Förödande för dessa ungdomar, och för samhället vi lever i.

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Arkeologi, Astronomi, FoU Vetenskap, Historia, Konst, Litteratur, Musik, Religion, Språk och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.