Nog nu

Sun Corona (NASA)Media fokuserar på bagateller när det gäller Nuonskandalen. De lät ikväll Andersson (s) stå och skadeglatt kommentera en ointressant konsultrapport som sa det självklara att Nuonköpet innebar risker. För det första är det upprörande att både moderata alliansregeringar och socialdemokratiska regeringar år efter år låtit Vattenfall köpa upp företag utanför Sveriges gränser (om det åtminstone hade varit miljövänliga investeringar, men det var värsta sortens skräp med gammaldags teknik, till svindyra priser). För det andra är det pinsamt att ett företag som Vattenfall måste fråga dyra konsulter om sådant som en gymnasiekonom kunde ha besvarat gratis – att det var fel från början till slut att kasta pengar i sjön efter Nuon. Nu får det väl för bofinken räcka med undanflykter, pseudodiskussioner om petitesser, och allmänt svammel från Rosenbad och media om den här sorgliga gökungen Vattenfall. Om regeringen hade haft nån heder i kroppen hade dom tagit sitt pick och pack och avgått från sina taburetter, så att vi får en omstart och en ny regering med icke belastade ministrar från icke belastade partier. Om det finns några som inte jamat med i besluten hela vägen? Slappt, inkompetent och vanskött måste bli domen över alla inblandade parter i den här sorgliga, mångåriga byken.

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i FoU Vetenskap, Media, Miljö, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.