Moderaterna – ett enfrågeparti

R&BEfter en mandatperiod där passiviteten och initiativbristen från ministären Reinfeldt har varit påfallande, så duggar det nu varje dag förslag om tröstepengar och allmosor till alla möjliga av de sektorer som moderaterna och deras drabanter konsekvent har låtit förfalla. För nu gäller det att behålla makten till varje pris. Nu har man ett år på sig till valet att försöka köpa tillbaka väljare. Bäst att byta ut några ministrar också för att fejka ”handlingskraft”. Politiken torde inte bli ett dugg annorlunda för det. Det finns bara en enda politisk tanke i skallarna hos tandemet Reinfeldt-Borg: Om man sänker skatter och tömmer statens skattkista så skapar man den bästa av världar. Äntligen börjar en del av medelklassen fatta att de är förda bakom ljuset av en mossig ideologi. Den var gammal redan under Reagans och Bush’s republikanska regemente. Man kan förföra med glosor och honnörsord till en viss gräns, men sen kommer verklighetens baksmälla. ”Det går så länge som det går, och sen går det inte alls”. Ernst Rolf visste inte hur rätt han hade.

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Historia, Musik, Politik, Språk och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.