Eld i skägget på Karlaplan

OscarskyrkanEn pensionär på väg hem från en julkonsert i Oscars kyrka fick under lördagsaftonen eld i tomteskägget då han passerade julgrans-försäljningen på Karlaplan. En förbipasserande gumma kunde rådigt släcka brasan med en flaska medhavd julmust. Gnistregnet som tog eld i skägget kom från de små brasor som sprakade runt den trevliga julgransförsäljningen i decemberkvällen.  Så skulle en skruvad tidningsnotis ha kunnat se ut vid förra sekelskiftet då det begav sig. Kvällens julkonsert med Oscars Oratoriekör på cirka 30 personer under Hanna Sandman var stillsam och fin med en blandning av svenskt, engelskt, franskt och tyskt samt Pärt och Palestrinas Ave Maria. Gläns över sjö och strand av Widéen har jag alltid föredragit framför Stilla Natt. Nu fick vi höra båda vackert framförda.

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Kultur, Musik, Religion och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.