700 000 pensionärer är beredda att byta parti…

Ingrid's EyesVarför det? Jo, på grund av den djupt orättvisa pensionsbeskattningen. Enligt en intervju i ETC. Sveriges Pensionärers Riksförbund SPR har träffat Magdalena Andersson (s) för att höra vad socialdemokraterna tänker göra åt de tungt beskattade pensionärerna. Inte mycket, låter det. Orsa kompani lovar ingenting bestämt. Sossarna fegar. Ändå är ordförande Karl Erik Olsson i SPR tacksam och nöjd med icke-beskedet från Andersson:

”2014-03-06: SPFs ordförande Karl Erik Olsson var i torsdags den 6 mars inbjuden av socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson (S) till ett möte för att diskutera några av pensionärernas viktigaste intressefrågor. Vid mötet passade Karl Erik också på att gratulera Magdalena Andersson till att hon nyligen tilldelats utmärkelsen Årets mäktigaste opinionsbildare. – Vi hade ett konstruktivt möte med bra dialog och vi kunde konstatera att SPF och (S) har samma uppfattning när det gäller premiepensionssystemet, det vill säga att det ska avvecklas, säger Karl Erik Olsson. SPFs ordförande och Magdalena Andersson konstaterade också att man delar uppfattningen att effekten av bromsen i pensionssystemet skulle kunna mildras betydligt genom att PPM tas bort. – Det var också mycket positivt att få beskedet att (S) är beredda att minska skatteskillnaden mellan pensionärer och löntagare under kommande mandatperiod, även om deras uppfattning är att det är svårt att sluta skattegapet helt och hållet de närmsta åren, konstaterar Karl Erik Olsson.”

Det är inte svårt alls. Det saknas stake. Hos regeringen – och hos (s). Sorgligt tama krav från SPR, och ett svar från (s) som lika gärna kunde ha kommit från Kd eller moderaterna. Vänsterpartiet står som enda parti upp för rättvisa i den här frågan. Valets tyngsta fråga i höst. Och PRO är med dem.

http://www.spf.se/

http://www.etc.se/debatt/pensionarernas-talamod-snart-slut

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Äldreomsorg, Historia, Media, Pensioner, Politik och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.