Alliansen i sank…

Operan, Wolff - 2014-02-08DN: ”Det blåser en rödgrön vind bland unga väljare – och de som förlorar mest är Moderaterna. Enligt DN/ Ipsos har M tappat nästan hälften av väljarna i åldersgruppen 18-29 år sedan 2010. Inför förra valet 2010 hade Allianspartierna ett klart övertag mot de rödgröna bland unga väljare, enligt Ipsos mätningar. Men inför årets val ser det helt annorlunda ut. Om de unga fick bestämma så skulle de rödgröna partierna få 49,6 procent av rösterna, medan Alliansen bara skulle skrapa ihop 28 procent. 2010 var Alliansen nästan tio procentenheter större än de rödgröna bland unga väljare vid samma tidpunkt…”

Unga upp till 30 år, har alltså till slut genomskådat moderat tomgångspolitik. Det räcker inte att slänga in en tillfällig konjunkturrapport om ett litet tuppfjät framåt, som gjordes i afton i TV4. Frustrationen i samhället över allt som är i olag upplevs av så många idag, att lögner och skönmålningar i media och från talarstolarna inte längre lurar alla dom väljare som är blåsta. Vi har alla någon ung i vår närhet utan jobb, och någon gammal i släkten som inte får adekvat vård i tid. Det är inte ovanligt att folk nu dör på akutmottagningar i brist på personal och sängplatser inom sjukvården. En skola i kris, och en pensionsskatt som upplevs djupt orättfärdig av över en miljon väljare – det är andra graverande faktorer för regeringen. Situationen kräver raska åtgärder. Det är framför allt ungdomar och pensionärer som överger regeringen. Tågen stannar… Symboliken är glasklar. Sverige behöver en ny styrelse som är beredd att tackla problemen.

http://www.dn.se/valet-2014/vanstervind-bland-unga-valjare/

https://www.youtube.com/user/miljopartiet

https://plus.google.com/+Milj%C3%B6partietsMedlemsservice/posts

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Media, Pensioner, Politik, Skolan och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.