Biggles i Kina

Biggles i Kina”Den vitmålade klockans entoniga tickande, som markerade sekundernas flykt, var det enda ljud som hade hörts på en bra stund i det ganska trista rum, som fungerade som högkvarter för flygavdelningen vid New Scotland Yard. Sergeant Bigglesworth, tidigare major Bigglesworth vid engelska flygvapnet med många fina utmärkelser, mera känd som Biggles, satt tillbakalutad på en vickande stol och läste det sista numret av Flight. Flygkonstapel ”Ginger” Hebblethwaite stod med händerna i fickorna och stirrade modstulet ut genom fönstret över de regnvåta taken. Flygkonstaplarna Algy Lacey och Bertie Lassie vände slött och med uttråkad min sidorna i de dagliga tidningar som de höll på att läsa. Till slut gäspade Ginger ljudligt, vände sig om och sa: – Vet ni vad, det här rummet börjar mer och mer likna en tandläkares väntrum….” (Kapten W.E.Johns: Biggles i Kina, 1951)

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Försvaret, Historia, Litteratur och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.