Kvartetten som sprängdes: (m), (fp), (kd), (c)

Gröna dörren (DSC_0042)En utomordentligt bra sak förde Budgethaveriet i riksdagen med sig i Advent, det måste sägas. Plötsligt skingrades dimridåerna i svensk politik, och allting blev med ens klarare för väljarna. Många masker föll. Bristerna i en av våra grundlagar blev mycket uppenbar – Riksdagsordningen (se Peter Erikssons klargörande analys). Tack för det, Mattias Karlsson. Vidare, maskhållningen där alla gömt sig bakom de lagom fina och diffusa orden integration och migration rämnade också – och moderaterna blev först ut ur garderoben. Våra svenska politiker älskar lagom oprecisa begrepp istället för att gå rakt på. Vi mumlar i skägget, och upprepar ofta inlärda fraser och nyord, som sedan media pumpar runt till leda.

Vi kommer säkert att få se fler tabun övergivas, flera partier våga sig ut på tiljorna. Kanske var det Agendas genomgång av utvecklingen i våra grannländer som slog ur tappen ur badkaret? Hycklarnas tid är ute. Låt oss nu diskutera en gemensam policy för flyktingmottagandet, och de begränsningar för tillströmningen som är nödvändiga. Och ge Migrationsverket direktiv att sluta jaga och hota människor med utvisning som redan bott här i 5-10 år, och kanske också är födda här. Må den orättvisa beskattningen av våra pensioner nu också bli en tung valfråga äntligen!

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Barn, Media, Pensioner, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.