En bostadsminister stiger fram ?

2003_vy_sundbyberg_tema (2)

Jag läste häromdagen i pressen ännu en av dessa rangordningar av våra politiker. Denna gång var det den nya regeringens många ministrar som fick sina betyg av ett urval väljare. Jag brydde mig inte om att titta på bortfallsprocent och urvalets storlek. Tidningen ifråga konstaterade att statsministern själv lite oväntat hamnat i mitten av ”tävlingsfältet”, med lägre poäng än de båda gröna språkrören. Utrikesminister Wallström var inte helt oväntat klassens ljus, enligt väljarna, och den trygge försvarsministern (s) har helt klart också gjort ett bra intryck. Nå, det var annars genomgående låga betyg, menade tidningens expert. Allra lägsta betyget fick bostadsminister Kaplan (mp).

En tung faktor i slika enkäter brukar vara hur ofta man exponerats i massmedia. Bara man syns ofta, och ger ett självsäkert svar, som gärna får vara intetsägande, så brukar man få bra siffror. Kaplan har väl synts i 3-4 intervjuer efter tillträdet, och han har då överraskat positivt med att vara engagerad och påläst. Han verkar ta sitt uppdrag på fullaste allvar. Posten har under många år varit föga uppmärksammad under Attefall och hans föregångare, men nu kanske vi kan få se lite mera aktivitet och friska idéer. Kaplan borde absolut ha fått bättre betyg av väljarna. Fortsättning följes med intresse. Med den stora bostadsbrist vi har, är Bostadsministeriet viktigt, speciellt för våra ungdomar.

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Försvaret, Media, Politik, Statistik och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.