Skaka tass räcker inte till 2022…

skaka tass 2En märklig situation råder nu i riksdagen. Den så kallade Decemberöverenskommelsen har slutits mellan regering och fyra allianspartier i oppositionen. Men hur förankrad är den i respektive berörda partier, och bland berörda partiers väljare? En kan inte så noga veta, sa björnen Puh med sin lilla men självkloka hjärna. Redan efter någon månad är dessutom en av handskakarna på väg att lämna sitt ledarskap. Och redan under kommande mandatperiod kommer världen och landet att förändras mer än vi nånsin kan prognosticera. Det är alltså en överenskommelse som snart passerat bäst-föredatum. Syftet var gott, men nu må riksdagen under tiden se över konstitutionen, och i lag förtydliga spelreglerna. Panta rei, sa filosofen Herakleitos: ”Man kan inte två gånger stiga ner i samma flod. I samma vatten stiger vi och stiger vi icke, det är vi och det är icke vi”. (Foto från DN)

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Historia, Litteratur, Politik och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.