Lördagsintervju med genomtänkt Ebba (kd)

Ebba B-TEfter riksdagsvalet i höstas har den politiska parnassen genomgått kraftiga konvulsioner. Ut på arenan träder nya aktörer. Det känns befriande. Under många år av försiktigt – för att inte säga räddhågat – tassande i kulisserna, medan firma Reinfeldt & Borg krympte politiken till förvaltning, känns det som opportunisternas tid är ute. Viskningar kan ersättas av rop.

Lördagsintervjun med Ebba Busch Thor var intressant. Här hörde vi en journalist låst i gammalt slentriantänkande och full av klichéer om vänster och höger, bemötas av en genomtänkt politiker full av självständigt nytänk. Bara att gratulera kd om de nu väljer Busch Thor till ny partiledare i vår. Moderaterna och Folkpartiet har anledning att se upp. Jag har länge ansett att Kd på sikt har en starkare ideologisk plattform i Sverige än det konturlösa Centerpartiet, som för länge sedan passerade zenith i svensk politik. Att Busch Thor har engagemang och erfarenhet av äldrefrågor är en extra merit.

När ska anrika vaggan Uppsala få fram framstående lag även i fotboll, bandy och hockey – ja si det är en annan fråga!

http://sv.wikipedia.org/wiki/Uppsala_l%C3%A4n

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Äldreomsorg, Historia, Media, Politik, Religion och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.