Väderkvarnarna och Saudiavtalet

valter_muttMan väljer sina strider. Och Mp valde, liksom vänsterpartiet. Under de senaste veckorna har vi sett två företrädare för Mp framträda i media med bravur och konsekvens. Inget hymlande och inga krumbukter. Raka puckar – avtalet med Saudierna måste avslutas. Ordföranden i EU-nämnden Carl Schlyter och MP:s utrikespolitiska talesman Walter Mutt är två av partiets viktigaste idébärare. De tog fajten.

Är det inte dags nu att Aktuellt byter ut en del av programledarna som inte håller måttet. Maken till schablonmässiga frågor och analyser får man leta efter. Låt förnya och pensionera. Rapport har en klart bättre nivå på sin journalistik. De minidebatter av typ hundhetsning som Aktuellt arrangerar kan med fördel utgå. Gör lugna debatter i normalt röstläge i särskilda program – likt dem som sänds i SvT Forum på eftermiddagarna. Där ser vi pålästa programledare som lugnt lotsar och formulerar kloka följdfrågor, istället för att höja rösten, avbryta och gapa för att till varje pris driva fram konstlad dramatik. Politik får inte reduceras till ett erbarmligt skådespel. Agenda kör förresten samma låga debattkoncept.

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Försvaret, Media, Miljö, Politik och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.