Vintergatan 3: Läget den 25 mars

Bygget 2015-03-25 16.08Hä rör på seg, sa gubben och snöt sig i gardinen. Bygget på Vintergatan i gamla Sumpan går stadigt framåt, även om man sinkas ibland av oförutsedda händelser. En gammal elkabel dök oväntat upp och låg i vägen vid arbetet med husgrunderna. Men det är fixat. Tobin Properties meddelar att stom-montaget väntas pågå fram till september månad. Det blir ny och bättre gatubelysning, och fjärrvärme och datakablage skall nydragas. Materialtransporterna till bygget går från Ekensbergsgatsidan, och det tackar vi för, vi som redan bor här på Vintergatan. Det ser ut att kunna bli en trivsam hörna av Sumpan.

Bellman skulle ha varit med idag – han red ofta fram och åter bakom det stora kontorshuset ni ser, på Ekensbergsvägen som då på Gustav III:s tid var landsvägen väster ut ur den kongliga huvfudstaden. Vart var han på väg? Jo till Bällsta Gård för att knäppa på sin luta i vänners lustiga lag…

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Miljö, Politik och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.