Äntligen en sociolog och en socialantropolog

Farfar ERIK som ung (gold)

Erik Hallström i Arbrå

Länge har vi sett statsvetarna stå som orakel i TV-studios och kommentera dagspolitiken, men mycket sällan beteendevetarna. Men idag smull det till på DN Debatt. En tung artikel, välförtjänt uppbackad på Twitter av positiva reaktioner. Den handlar om alla politiska konsulter med diverse titlar som flockas kring taburetterna i Rosenbad och kring andra politiskt förtroendevalda med makt. Jag hoppas vid Gud att det inte bara var en tillfällighet. Fortsätt att komma med era analyser av vartåt utvecklingen barkar i den svenska demokratin. För barkar gör det ju 🙂

Samma dag har Jonas Sjöstedt (v) lagt ut kritik mot budgeten i Lördagsintervjun (radions P1). Bra Jonas. Budgeten är delvis ett ganska fegt och defensivt aktstycke. Regeringen vågar varken ta tillbaka en ynka procent av de amoraliska jobbskatteavdragen som allvarligt har begränsat möjligheterna till reformer i solidaritetens tecken – eller ta bort den horribla och orättvisa beskattningen av pensionerna…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , pensioner.

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Äldreomsorg, FoU Vetenskap, Pensioner, Politik och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.