Brudkronan, Stormare och Kvar-Eriks i Vallsta

Kvar - Eriks, fönsterutsiktKvar-Eriks i Vallsta DSC_0209

I Vallsta var det söndag. Hade tänkt erbjuda arbråboken min Arbrå under sju generationer, till bokshopen på Gästgivars, men där var det stängt. På tunet repeterade man Brudkronan av Matilda Wengelin. En pjäs i tre akter om konstnären Jonas Wallström. Utsålt till premiären om fredag 17/7. Men den spelas fram till 1 augusti. Målaren Jonas som gick ända upp till Delsbo för att leta efter sin bortsprungna häst, och där träffade på en jänta… Tji bokförsäljning alltså, men istället trevligt samtal om bygden och släktforsk med teaterproducenten Gösta Lindberg som var på plats och visste att berätta om vad som komma skall i bygden…

Kvaar-Eriks i Vallsta var det öppet, och gemytligt som vanligt. Trenne pigga damer vid fikabordet, och i köket full aktivitet. Det blev hallonsmask till kaffet, och strax dök vännen Tore upp. På hemvägen ett stopp i Rengsjö vid Mayas. Där satt kusinmake med barn och gottade sig i solen. Den där vackra kyrkan di har i Rengsjö måste jag nog besöka vid tillfälle. Det gives ju ett rikt utbud av musikkvällar i Hälsinglands kyrkor om sommaren, bara att välja och vraka.

På arbråsonen Peter Stormares hemsida kan man förresten läsa och höra (på en videosnutt där de hälsar hem till Hälsingland) att Peter filmar i Toronto just nu, med Noomi Rapace bland andra. Filmen heter Rapture. En SF-historia. Peter som alltid på busigt humör framför kameran. Noomi också i bild…

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Arbrå, Film, Hälsingeforsk, Historia, Konst, Kultur och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.