Grybe – vilken berättare

Grybe i Hemmets VeckotidningJag anade nog att dagens Sommar i P1 – det programmet borde man nog inte missa. Det var längesen jag hörde nånting av Stig Grybe i media, men han borde ju ha en massa tok att berätta från en lång karriär. Och javisst, Grybe kopplade greppet direkt. Välskrivet manus, suveränt berättat, och med väl tajmad musik. Ett personligt och spännande urval låtar. Kul att åter höra Povel Ramels galna låt om den förbenade kokosnöten. Den tidiga versionen av ”Stockholm – städernas stad” gör Zarah Leander så magistralt bra att den borde liras på tolvslaget varje natt i P4 Radio Stockholm. Som gammal Brommabo kände jag verkligen att Stockholm ju faktiskt är nånting att malla sig över, om man inte hade fattat det förut. Nästan så man blev lokalpatriot där. Jag läser f.n. Lars Forssells bok Vänner där han skriver om samma upplevelse av barndomen som Stig hade – att livet började på allvar först kring 15 bast. Från 0 till 15 var det mest träning och en väntan på startskottet. Men sen var cirkusen igång – med platta fall och riksomfattande succéer. Bänka dig gärna i afton och lyssna på bra radio. Tack Stig – guldstjärna!

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Kultur, Media, Radio och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.