Fjärilen från Södertörn: Kazan 2015

Fjärilen från SödertörnNu måste man ju bara sätta en kråka i livets dagbok om man är det minsta sportintresserad. För simmarflickan Sarah Sjöström upphör aldrig att överraska. Att simma 100 meter som en fjäril på 55,64 sekunder är tamejfan otroligt. (Sjölander och de andra snubbarna får se upp, men än ligger de några sekunder före). Hela kopplet av världens bästa flickor var en hel längd efter i mål. Guldmedaljen var nu inte hennes första. Nej det är hennes tredje på lång bana. Ingen annan simmarsvensk har någonsin tagit lika många. Hon ska visst simma frisim och 50 meter fjäril också, men oavsett hur det går där så är hon nu odödlig i svensk idrottshistoria. Att hon sen är så rar och sympatisk, ja jisses, sa gubben! (Foto: J Krabo)

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Kultur, Sport och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.