Sommarpratare 2015

Vad minns jag av årets utbud av sommarpratare? Jag har naturligtvis inte lyssnat på alla. Men ganska många. Har valt bort idrottsstjärnor, mode, kockar och andra diverse trendnissar av båda könen. Främst blev det att lyssna på min  egen generations representanter, inte helt oväntat: Tom Alandh, Stig Grybe, Lena Olin, Mona Malm, Åsa Jinder – har jag glömt någon? Ja, Olle Jönssons program var fint också. Karl-Petter och Kalle Moraeus, ja’da. Det blev alltså en hel del trots allt. Kollat på Sveriges Radios lista över samtliga som varit på banan. Borde kanske lyssnat på forskaren Maria Strömme idag. Men har man missat, så kan man ju lyssna senare, och då väljer jag i första hand: Gunilla Röhr, Markus Näslund och Alice Teodorescu. En fin sommar, och än är det mycket kvar. September kan bli varmare än vi tror…

Bild: Hälsinglands Rembrandt, Albert Blombergsson i Hanebo kyrka.

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Det här inlägget postades i Film, FoU Vetenskap, Kultur, Litteratur, Musik, Politik, Radio och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.