Kristallen den fina… och Ishavet på 30 dagar

Ville HDen där Kristallengalan har jag aldrig sett, bara hört talas om. Men så råkade jag se en lång lista över en hoper pristagare härom dan, och häpnade. Nästan bara crap – knappt ett enda av alla de fina program som visats i SvT. För det är ju nästan bara SvT jag tittar på. Så får jag några dagar senare ett kvitto på att fler har reagerat – ja här är en vältalig granskare som nästan fått krupp:  ”Kristallengalan är så komplett korrupt och tom och meningslös att ingenting kan bli sämre. Tv-världen toppar hela säsongen med att sända det mest usla tv-programmet man kan komma på – och man kan inte ens dela ut rätt priser till rätt program. Herre min skapare!! Nominerade till årets program: ”Breaking news”. Man vill ju bara lägga sig ner och dö. Och det är klart att underhållningen skall prioriteras, hur skulle det se ut om ett långt, tråkigt samhällsprogram om romer och rumäner och bulgarer och mördare från Malmö eller Södertälje skulle nomineras – och vinna!? Så jäkla värdelöst tråkigt! Filip och Fredrik och Erik och Mackan och Berg och Meltzer har ju i alla fall ändå fått oss att skratta några sekunder. Och få oss att glömma. Det är ju liksom hela deras uppgift. Dessutom gör de sig ju mycket bättre på scen än någon ful kulturkofta i manchesterbyxor. Man måste ju också kunna ta emot ett pris på ett fint sätt. Kristallengalan ger fullständigt fan i de bästa programmen, bryr sig bara om de mest populära, och det kan man ju göra om man vill – men pinsamt, rakt av, är det under alla omständigheter. Och själva galan vinner lätt Kalkonen: Sveriges sämsta tv-produktion – på länge. På allvar. Helt seriöst uselt. Fult var det också…”. Croneman i DN. Han borde själv ha Kristallen, så salta och kloka recensioner som han levererar stup i kvarten. Rolig, bitsk och en stupiditetens eminente gisslare.

Skulle jag dela ut ett pris just nu – så finge det gå till Ville Haapasalo som kajkar runt i byarna vid Norra ishavet och pratar i stugorna. Så sympatiskt, och så djefligt bra!

http://www.svt.se/ishavet-pa-30-dagar/en-resa-utmed-den-ryska-ishavskusten

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Film, Historia, Kultur, Media, Miljö, Språk och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.