Musikens pärlor (25): Bo Kaspers Orkester – Svårt att säga nej

BKO (Foto - SR)

I den rika svenska musikmyllan finns det hur många band som helst som sticker ut. Bo Kaspers Orkester är den kanske självklaraste fixstjärnan på den himlen. De har hittat sin grej. Och de håller på. Och håller på. Och de skapar oförtrutet nytt. Det där bossiga svänget. Vad ska man välja här – inte lätt? I de mycket svenska texterna kan man känna igen gods från sitt eget privata hawaii. I parti och minut. Undantag är jag svag för. Svårt att säga nej – javisst, jisses. Bo Sundström och Lisa Ekdahl i en svartvit vemodig vandring – svalt och brutalt kongenialt. Åsså den där sköna sekvensen när det lyfter:  Ta-rara rara reeee…! (Bild: SR)

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Musik, Norrland, Radio, Språk och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.