Mp-rabaldret inför partikongressen…

tysk kolkraft (3)Uppriktigt sagt, att Kaplan sköt några stolpskott för mycket var trist, för han tycktes äga god vilja med bostadsbyggandet. Minns tidigare passiva bostadsministrar. Men detta med att skaka tass på rätt sätt har fått för stora proportioner. Om vi bosätter oss utomlands så tar vi seden dit vi kommer, och det bör och skall våra utländskt födda också göra. Både män och kvinnor. Har man inte hajat det, så ska man inte representera svenska väljare. Så enkelt är det.

Nej, viktigare är det här med brunkolet. Då pratar vi tunga politiska beslut och inget joll. Vattenfalls vinglande åt fel håll måste styras upp. Och framför allt – Löfvén och Romson måste sluta gömma sig bakom ägardirektiven som om de vore skrivna på stentavlor. Kurage! Ett stick gjort på ett kick, sa flodhästen:

Att Vattenfalls försäljning av brunkolsverksamheten skulle vara omöjlig att stoppa är inte sant, menar experter som Dagens ETC pratat med. Det går att göra ganska enkelt oavsett de ägardirektiv som är beslutade av riksdagen. – Man behöver i princip bara upprätta ett protokoll om att tillgången inte ska säljas, säger Daniel Stattin, professor vid Uppsala universitet…  Bolagsrättsligt finns regler som säger att man kan kalla samman en bolagsstämma väldigt snabbt. Det finns en aktieägare här och det är staten. Detta kan i princip göras på näringsministerns kontor. Bolagsrättsligt tar man bort ägardirektiven eller ger extra direktiv. Det skulle kunna gå på en halvtimme ungefär, säger Daniel Stattin, professor i civilrätt vid Uppsala universitet och expert på bolagsstyrning…” (ETC) Hear, hear!

Nu stundar en grön partikongress, som vanligt i maskrosornas tid, maj månad. Det är uppenbart att nu när Romson skrivit under klimatavtalet, så kan hon frivilligt avstå från språkrörsuppdraget, och jobba vidare med miljöfrågorna i en annan funktion. Det finns säkert många uppdrag där hon funkar och slipper kommunicera i media (inte hennes bästa gren). Löfvén bör sen också få en signal från henne själv att hon gärna stiger av taburetten om han vill ombilda regeringen. Schlyter bör in som miljöminister, eller Löwin om hon vill byta portfölj och låta Schlyter ta hennes. Det vore inte heller helt fel om Fridolin också vore klädsamt ödmjuk och steg av taburetten ett tag. Båda språkrören kom uppenbart in som ministrar för tidigt. Sverige har inte råd med ”dockministrar” som inte smakat ekluten. Det gäller en del s-ministrar också. Vi har ju gröna politiker i riksdag och kommuner med betydligt större pondus och livserfarenhet. 

Alliansens agerande i blåsvädret imponerar inte. Batras skolfrökenmässiga mästrande av Löfvén i riksdagsdebatten var pinsam för både henne och Löfvén – men mest för moderaterna. De borde nog också ombilda i ledningen. Det finns lämpligare statsministerkandidater, om partiet funderar på att regera i framtiden. Tiddeli-pom.

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Bostäder, Kultur, Media, Miljö, Politik, Religion, SvT och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.