Affärsmässige Damberg och Mp – vad väntar de på?

per-grunden1Det är fullständigt obegripligt. Först de båda språkrören räddhågat hukande bakom ordet ”ägardirektiv” i Agenda. Det var så sorgligt att se. Vattenfalls ägardirektiv kommer tydligen uppifrån Skaparen däruppe, och inte från regering och riksdag. Och så idag näringslivsministern Mikael Damberg som gång på gång i Lördagsintervjun i P1 trummade in sitt inövade mantra angående Vattenfall och brunkolet: Vattenfall skall framför allt handla ”affärsmässigt”. Så synd då att regeringen har hakat upp sig på ett enda ord i ägardirektivet, och tolkar det så: Vattenfall gör som de vill, och jag tänker som minister bara sitta på läktaren och titta på vad de gör med brunkolet. Det här börjar likna en nyårsrevy, eller en raspig grammofonskiva som har hakat upp sig. Monty Python? Regeringspartierna borde dra ner nattmössan och stiga ner nu. Och fatta varför Vänsterpartiet nu stiger som en raket på deras bekostnad. Man tror inte sina öron. Damberg borde ha gått till industrin för länge sen. Och de båda språkrören bör tala med sina biktfäder. Det osar katt nånstans, men när får väljarna äntligen veta vad det är som osar?

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i FoU Vetenskap, Media, Miljö, Politik, Press, Radio, SvT och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.