Tönnånger och yxkast

Yxkast (3)Bergviks Marknad är en folkfest som går av stapeln varje sommar vid den här tiden, och årets besök bjöd både på bokfynd, ett smärre uppfriskande regn över det medhavda paraplyet, ett gäng som utövade Line-Dance, samt Tönnångers imponerande yxkastare. I grupper om fem stegade man fram till kastplatsen och slungade iväg sina tunga yxor mot var sin pricktavla. Nästan inte en enda bom på tavlorna trots att vi stod där en bra stund och tittade på. Varje kast kunde rendera 1-5 poäng. Ingen lyckades träffa det lilla ”oxögat” i mitten” med det var inte att förvänta heller. En kul tävling.. Jag noterade också att de flitiga Bergviksborna hade monterat upp en stor solcellsanläggning på marknadsområdet. Så det händer möe i Bergvik – nyligen hade förresten en varg tassat omkring på IP också. OBS yxan som just är på väg i luften! Bokfynden? Jo, Maigrets tålamod och Det blå rummet – båda av Georges Simenon.

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Kultur, Litteratur, Musik, Söderala, Söderhamn och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.