Kjell Albin nu borta…

kjell-albi-2Hösten skördar många kända ansikten nu. Idag meddelas att Polenvännen och den fina radiorösten Kjell Albin Abrahamson är död. Så många gånger man hört hans levande rapporter om det östeuropa som Sverige länge struntade i. Fortfarande har massmedia pippi på att rapportera från det stora landet i väster, eller från alla krigsfronter man kan hitta söderut. När vi har så intressanta grannländer i Skandinavien, Finland, Polen, Baltikum och Ryssland. Ofta tycks det vara intressantare att någon bränner en flagga i Mellanöstern, än vad som avhandlas i Sejmen, Stortinget eller Folketinget. Kjell Albin fälldes av en stroke i Gdynia. Jag tar av mig mössan…

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Historia, Kultur, Litteratur, Media, Polen, Politik, Press, Radio, SvT och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kjell Albin nu borta…

  1. Gabrielle skriver:

    Jag med: tar av mig mössan. Tyckte mycket om Kjell Albin Abrahamson, och som du skriver, han var en röst som behövdes. Så dör han, bara 72 år. Sorgligt.

    Gilla

Kommentarer är stängda.