Veteranupproret (Mp)

– Hedvig Eleonora i november –

Åtta tidigare ledande miljöpartister kräver nu en ändrad attityd hos den nuvarande partiledningen. Bland dem Gahrton, Schlaug, Goës… Språkrör, ministrar med grön portfölj, och partistyrelsen må lystra. Uppenbart för många av oss veteraner som varit med sedan pionjärtiden är att ledningen har slutat att lyssna på fotfolket, och nu alltmer, medvetet eller i blindo, glider in i karriärtänkande och lugubert maktspel i riksdag och departement.

Saxat ur DN-artikeln:

”Flera av oss var med och bildade partiet 1981 och var aktiva vid riksdagsinträdet sju år senare. Vi har levt med partiet, arbetat med partiprogram och ideologi – och upplevt glädje och sorg. Framgång och bakslag. Haft meningsskiljaktigheter. Men vi har aldrig någonsin varit så eniga i vår oro för partiets framtid och utveckling som vi är nu… Miljöpartiets ledning tycks ha hamnat i en situation där man identifierar sig mer med den socialdemokratiskt dominerade regeringen än med sitt parti. Detta är olyckligt… …Vi inser givetvis att en regering utan Miljöpartiet hade kunnat vara ett sämre alternativ. Men det är inget försvar för att Miljöpartiet låtit vika ned sig så mycket som skett – utan att tillnärmelsevis få tillbaka i politisk valuta – i tunga strategiska frågor som låser den politiska utvecklingen på ett sätt som motverkar grön politik under lång tid. Vi tänker bland annat på brunkolet, värdlandsavtalet med Nato och effektskattens borttagande för att rädda kvar kärnkraften. Vi tänker också på familjesplittrande flyktingpolitik. För att nämna fyra beslut som berör själva kärnan i grön politik…”

Artikeln är samtidigt ett stöd och ett försvar för de fyra partikamrater som i riksdagen fortfarande står fast vid sin övertygelse och har bevisat att de är solidariska med fattade kongressbeslut och partiets grundsyn på samhällsutvecklingen. Tack för den raka pucken i elfte timmen! Själv vill jag också se ett Mp som bryr sig åtmnstone en liten, liten gnutta om den horribla orättvisa som utmärker skatten på våra pensioner. Räkmacke-generationen tycks strunta totalt i väljare över 40 bast. Så förbliv ett 4%-parti och mula – eller, knäpp upp kapprocken och av med öronskydden. / Gogol

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Äldreomsorg, Historia, Miljö, Pensioner, Politik, Press och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.