Albertina, så var det skeppets namn…

”Det byggdes ett skepp uti norden,
Albertina, ja så var det skeppets namn, pumpaläns!
Albertina må så vara
Albertina ingen fara
Albertina ja så var det skeppets namn
pumpaläns! Etc.” (Evert Taube)

Den berömda krogen Albertina ligger i Skärså i Söderhamns skärgård, bara så ni vet. Gösfilén är en dröm, sa CL med en starköl i krattan – medan chaufför’n njöt en fläskfilé med pepprig sås. Ute på udden där min gode vän en gång lärde sig simma då det begav sig, inköpte vi sedan nyrökt böckling och annat godis från havet.

”I Skärså, en mil utanför Söderhamn, hittar ni Albertina. En av Hälsinglands mest besökta restauranger. Sedan 1980 har vi serverat nöjda och glada matgäster och det planerar vi att fortsätta med. Albertina ligger vid havet och det finns både servering inne och ute. På Albertina kan du njuta av en härlig pepparlax, sotare, gravlax eller någon annan härlig rätt baserad på Bottenhavets specialiteter. Självklart kan du även få köttbullar eller något annat, om du hellre vill det… I anslutning till Albertina finns en gästhamn, hantverksbutik, glasblåseri och ett litet smakeri…”  http://www.albertina.se

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Kultur, Litteratur, Musik, Norrland, Resor, Söderhamn, Söderhamn och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.