Who painted?

The book lover by KupkaNämn tre målare som påverkat dig med sina verk, och jag skulle direkt tänka på denna konstnär. Jag upptäckte honom i en bok om non-figurativ konst när jag pluggade sociologi. Jag läste då en hel del konsthistoria på kul av ren nyfikenhet, från impressionister och expressionister fram till Picasso och kubismen – den där spännande epoken mellan 1850 och 1920 ungefär. Jag hajade en dag till inför en abstrakt färgbild i framför allt rött och blått i den där boken vad den nu hette. Så pass att jag sedan gjorde en kopia av målningen i form av en liten ryamatta. Så kreativ var man på den tiden kring tjugo. Jag skall berätta mer om denne centraleuropeiske målare inom kort. Han kunde som ni ser, måla även människor. Den här har en lätt och behaglig sommarcharm…

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Historia, Konst, Kultur, Litteratur. Bokmärk permalänken.