Hovanta såg ko-portar efter banan…

Getpingla av Jenny Nyström

Getpingla målad av Jenny Nyström

”Intressant att gå längs en nedlagd järnväg, på vardera sidan lite i skogskanten? Javars, alltid finns det nåt att upptäcka. Stigfinnaren gick 10 kilometer järnvägssträckning mellan Marma och Söderhamns västra utkant och hittade ca 50 nya fornlämningar och kulturhistoriska lämningar. Bland lämningarna finns flera mycket välbyggda koportar under järnvägen, flera gamla stigar, många gränsmärken, torplämningar och bebyggelse vid hållplatser för järnvägen samt mycket mera.” (Arkeolog Elise Hovanta, onsdag 17 februari på sajten Stigfinnaren)

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Arkeologi, FoU Vetenskap, Hälsingeforsk, Historia, Kultur, Litteratur, Musik, Norrland, Söderala, Söderhamn och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.