Valet 2022: Det bidde en 29%-regering …

Nog är det en bisarr situation att Sverige efter en vingklippt Enpartiregering (s) denna onsdag har begåvats med en 29%-regering – bildad av tre partier som samtliga erhöll minskat stöd i valet. Ur led är tiden. Sverige hade behövt något bättre. Men konstitutionen är till för att följas, och trion som skall besätta taburetterna i ministären är fulla av beslutsam iver.

Analyser av utfallet lär komma så småningom från både partistrateger och statsvetare i tevesoffor och radiostudios. Både ursäkter och triumferande vinnardeklarationer. Själv avstår jag tills vidare, och låter min panna svalna lite först. Men utgången är inte helt ologisk, med tanke på vad vi fick se i tevedebatterna och massmedia öht. Jag vill framför allt se statsvetare och medieforskare komma med en analys av vilken roll media spelade. / jeha

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Media, Politik, Press, Radio, Söderhamn, TV och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.