Sommarpratarna 2016

Norrala kyrka i Hälsingland, 2016Malou, Maja och Kerstin blev den stora behållningen av av årets Sommar i P1. Naturligtvis hinner de flesta av oss bara lyssna på ett urval varje år. Själv brukar jag pricka av några i förväg, andra slinker sen med av en ren slump när man råkar ha tid och slår på radion. Jag hoppade på tåget först den 10 juli med Malou von Sivers, vars intervjuer i TV4 jag lärt mig uppskatta. Journalister kan ju det här med att berätta. Det blev en fin start. Sammanlagt hörde jag ett dussin program i år. Malou, Maja Hagerman och Kerstin Ekman precis så bra som förväntat. Positiva och intressanta överraskningar – Siw Carlsson och Magnus Uggla. Marianne Lindberg De Geer också plus. Och det fina är att man i efterhand kan lyssna på de man missat – som just nu Ingvar Carlssons Sommar. Inte visste vi väl att han bott i Chicago, eller… ?!

En sammanfattande reflektion: För många idrottsstjärnor och nyrika som glorifierar konkurrenshetsen i samhället, när solidaritet och altruism har blivit bristfenomen.

Om DiJanneh

Fd statstjänsteman som numera utforskar släktens historia vid nedre Ljusnan...
Detta inlägg publicerades i Arkeologi, FoU Vetenskap, Historia, Media, Musik, Politik, Radio och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.